Son av Hamas räddade hundratals liv

Har fått det goda rådet att ibland skriva sammanfattningar av nyheter på den här bloggen, nyheter som jag tagit upp mera i detalj på min nyhetssida,

www.dickhaas.com

Sagt och gjort: det har just avslöjats i Israel att en ung palestinier räddade flera hundra liv i Israel genom att förvarna i tid om rader av självmordsbombningar som Hamas planerade både på Västbanken och i Gazaområdet. Palestiniern är i 30-årsåldern och son till en av dem som grundade Hamas 1987. Han blev israelisk agent och slutade vara muslim och han gjorde det inte för att tjäna pengar, han ville bara i första hand få slut på blodbaden. Några år senare blev han kristen och han bor numera i USA. Hans memoarbok, “Son of Hamas” kommer ut nästa vecka i USA och en av hans före detta israeliska chefer säger i det sammanhanget:

- Hundratals israeler kan tacka Yousef för att de lever. Och de hade alltså inte en aning om att han räddade dem från ond bråd död. Något att äntligen berätta om.


@ @ @ @ @

1 kommentar:

  1. Jag hoppas att svensk media tar del i detta, och att det leder till självransakan. Endera är trädet gott och frukten god. Eller också är trädet dåligt och frukten dålig. Förhoppningsvis leder det till, att vi alla förstår och ser skillnaden.
    häls, Thomas L.

    SvaraRadera